Jakub Mitro nově vede kuchyni v hotelu Quisisana Palace


Jakub Mitro
17.10.2016 11:15 | redakce

O maximální požitek z vybrané kuchyně Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace v Karlových Varech se stará nový šéfkuchař Jakub Mitro, který za sebou má bohaté zkušenosti ze špičkových restaurací u nás i v zahraničí.

Jakub Mitro se už během studia naučil, že hostům nejvíce chutná jídlo připravené z čerstvých nejlépe lokálních surovin. Z těch také nejraději vaří. Ve svých 32 letech se již může opřít o zkušenosti z takových vybraných restaurací, jako jsou Villa Dvorana, Opera ve Spa resortu Sanssouci, Nostalgie v Zámečku Doubí a z dalších restaurací v luxusních karlovarských hotelích. Jak ale sám uvádí, ze všech jej nejvíc ovlivnil kuchařský pobyt ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v hotelu InterContinental Prague a setkání se španělskou kuchyní během pracovní zkušenosti v hotelu Sa Marina na Mallorce.

OD 12 LET, kdy se mu podařil první majstrštyk v domácí kuchyni (palačinky pro otce), se může pochlubit bezpočtem ocenění, mezi nimiž nechybí zlato z Moravského kuchaře a karlovarského Lázeňského pohárku, nebo mnoho stříbrných a bronzových umístění v dalších soutěžích.

Jakub Mitro

Cílem Jakuba Mitra je maximální spokojenost strávníků. Podle svého velkého vzoru Gordona Ramsaye pečlivě dohlíží na kvalitu všech činností v kuchyni a dbá o maximální čerstvost surovin. Rád také pohovoří s hosty a zajímá jej rovněž zpětná vazba od číšníků

JASNÝ PRIM u nového šéfkuchaře hotelu Quisisana Palace hrají české pokrmy, z mezinárodních kuchyní pak ta španělská. Nejraději připravuje pečenou kachnu, na které si rovněž nejvíc pochutná. Užívá si ale i přípravu delikates z jídelního lístku Café-Restaurantu: konfitované kachny a také selečích líček s karotkovým pyré a houbovou taštičkou. Jak sám rád s chutí dodává: „Jsou úplně famózní.“

Jakub Mitro

HOTEL QUISISANA PALACE je nejlepším butikovým hotelem u nás, jak dokládá i jedinečné prestižní ocenění za rok 2015 od vyhlášené světové organizace World Luxury Hotel Awards. Hotel se nachází v centru Karlových Varů naproti známému „Puppu“. Jeho hosté se mohou těšit výjimečné péči a užívat si během pobytu v krásném prostředí i služeb hotelového wellness a kvalitních lázeňských procedur. Vedle hotelových hostů je zdejší Café-Restaurant otevřen pro všechny, kdo chtějí zažít příjemný pobyt v prostorách připomínajících slavné časy vídeňského kavárenského života a ochutnat zdejší speciality včetně tří druhů vlastní kávy. Přes léto lze k posezení rovněž využít venkovní zahrádku.

 

Kontakt:  Quisisana Palace - Mariánskolázenská 298/3, Karlovy Vary, www.quisisana-palace.com

Jakub Mitro
Jakub Mitro

Komentáře



Kategorie
Příbuzné články
Pět důvodů, proč při dlouhodobé práci z domova nejsme výkonní
Pět důvodů, proč při dlouhodobé práci z domova nejsme výkonní

26.05.2020 | Jak produktivně spolupracovat, když nejste spolu? To je otázka, kterou teď řeší mnoho vedoucích ...


Profese v první linii – nejen zdravotníci, ale i zámečníci nebo ostraha
Profese v první linii – nejen zdravotníci, ale i zámečníci nebo ostraha

08.04.2020 | Současná situace mnoha lidem převrací život, řada z nich doma hledá, čím by se zaměstnali, ...


Proti koronaviru bojují v nemocnicích i roboty
Proti koronaviru bojují v nemocnicích i roboty

06.04.2020 | Kolaborativní robot dokáže spolehlivě a bezpečně sterilizovat místnosti, ve kterých se nachází ...


Přenáší se na bankovkách COVID-19? Podle WHO ne.
Přenáší se na bankovkách COVID-19? Podle WHO ne.

06.04.2020 | Panika z koronaviru se dotkla téměř všech aspektů našich každodenních životů - od změny pracovního ...


Homeoffice může být pro mnoho firem časovanou bezpečnostní bombou
Homeoffice může být pro mnoho firem časovanou bezpečnostní bombou

06.04.2020 | České firmy jsou dnes silně konfrontovány se situací, na níž neměly čas se připravit. Homeoffice ...