Louis Roederer představuje Brut Nature s designem od Philippa Starcka


Philippa Starck Loeis Roederer
02.11.2016 21:52 | redakce

Když se řekne šampaňské, snad každý člověk si vybaví láhev s agrafou, typický zvuk při jejím otevření, dvě úzké skleničky, z jejichž dna prchají k povrchu jemné bublinky, a pak samozřejmě konkrétní slavnostní situaci. Láhev Champagne totiž podtrhne sílu okamžiku, přidá mu na důstojnosti, emocích a na důležitosti. Velcí milovníci těchto vín si jej ovšem dopřávají častěji k nejrůznější gastronomii a víte, že Champagne je jediná francouzská vinařská oblast, která nemusí na vinětách uvádět označení A.O.C. (Appelation d’Origine Controlée – oblast kontrolovaného původu – označení pro vína nejlepší kvality). Proč? Jednoduchá odpověď – vína z Champagne jsou natolik ojedinělá, specifická, výjimečná, nezaměnitelná a jedinečná, že označení A.O.C. na vinětách prostě nepotřebují.

Oblast Champagne je ale velká oblast a výrobců je zde opravdu mnoho, ale na prstech jedné ruky vypočítáte ty nejlepší z nejlepších: Louis Roederer, Krug, Bollinger, Salon, Dom Perignon…a právě Champagne Louis Roederer, výrobce ikonického prestižního Champagne Cristal Vám představím blíže…

Philippa Starck Loeis Roederer

Tato rodinná firma byla založena roku 1776 a v rodině zůstala dodnes. Současným ředitelem a majitelem je Frédérique Rouzaud. Nejvíce ji v její historii bezesporu proslavilo právě jejich prestižní cuvée Cristal dodávané na carský dvůr Alexandra II. Cristal je dodnes považován za jedno z 3 nejlepších Champagne vůbec, což potvrzují i různé slepé degustace po celém světě. O Cristalu toho již bylo napsáno mnoho, ale Champagne Louis Roederer přišlo před nedávnem s dalším výjimečným Champagne – brut nature.

Příběh tohoto výjimečného Champagne započal již v roce 2003 – velmi teplém roce, který byl pro Champagne velmi problematický. Tehdy hlavní enolog Jean Babtiste Lécaillon objevil neskutečný potenciál na historických, křídových vinicích Champagne Louis Roederer nedaleko Cumières a Hautvillers. Tyto vinice i v tak teplém roce dávaly krásná, vyvážená a elegantní vína. Od tohoto roku tyto vinice byly vždy vinifikovány odděleně a v roce 2006 právě z těchto vinic bylo vyrobeno první víno s nulovou dosáží – tedy Brut Nature. Jde o úplně suché Champagne, které ale vinická neuvěřitelnou komplexitou, krémovostí, elegancí a které má obrovský potenciál ke stárnutí na lahvi. Aby Frédérique Rouzaud ještě více podtrhl výjimečnost a odlišnost tohoto Champagne od ostatních v portfoliu Louis Roederer, oslovil ke spolupráci jednoho z nejslavnějších designérů současnosti – pana Philippa Starcka. Image, kterou Philippe Starck vtisk tomuto Champagne dotvořilo jeho osobitost a stalo se ihned velmi žádaným a populárním. Na tento úspěch navazuje další ročník a to ročník 2009, který právě přichází na trh opět v originálním designu…posuďte sami.

Philippa Starck Loeis Roederer

Sám Philippe Starck o něm řekl: „Brut Nature 2009 je nově napsaná stránka v pokračujícím příběhu, nové vydání literárního díla napsaného Louisem Roedererem. Champagne je projekt, vztahy s ostatními, oslava a setkání. Prostě láska.“

Zdroj: www.merlot.cz

Philippa Starck Loeis Roederer
Philippa Starck Loeis Roederer

Komentáře



Kategorie
Příbuzné články
Léto Petry Janů bude tak trochu v monterkách
Léto Petry Janů bude tak trochu v monterkách

02.07.2019 | Petra Janů během roku objíždí republiku, absolvuje desítky koncertů, vystoupení a alespoň v létě ...


Léto v Prazdroji 2019 slibuje víc než filmy a hudbu
Léto v Prazdroji 2019 slibuje víc než filmy a hudbu

28.06.2019 | Letošní pivovarské léto potrvá od 4. července až do konce srpna a nabídne všechno, co patří ...


Klienti mobilních operátorů v ČR loni přenesli celkem 368 peabytů
Klienti mobilních operátorů v ČR loni přenesli celkem 368 peabytů

28.06.2019 | Zhruba 330 terabytů denně představuje denní dávku dat, které odbaví největší datacentrum v České ...


5 tipů, jak dobře napsat pracovní inzerát
5 tipů, jak dobře napsat pracovní inzerát

16.06.2019 | Počet osob bez práce je v České republice nejnižší za posledních dvacet dva let. Máme dokonce ...


Polovina zaměstnanců má úraz do dvou let od nástupu do nové práce
Polovina zaměstnanců má úraz do dvou let od nástupu do nové práce

16.06.2019 | Skoro každý třetí den se v Česku stane smrtelný pracovní úraz. Denně se v zaměstnání zraní ...