Pražský hrad hostil téměř dvě stovky účastníků CEPA EXPO 2016


CEPA EXPO 2016
26.10.2016 15:23 | redakce

Pražský hrad opět hostil nejočekávanější událost roku v business aviation. Na 7. ročníku konference CEPA EXPO se sešlo více než 150 delegátů z různých zemí, aby diskutovali aktuální otázky soukromého letectví.

Drony, kyber kriminalita i předpovídání budoucnosti v business aviation, to je jen ukázka z témat, která se na CEPA EXPO 2016 probírala během tří dnů přednášek a workshopů té nejvyšší kvality. Akci podpořilo mimo jiné také ministerstvo dopravy, ministerstvo průmyslu a ochodu i zahraničních věcí, Česká obchodní komora nebo Svaz průmyslu a dopravy České republiky.

První den zahájila konferenci událost Career day, která se konala na Letišti Václava Havla. Tento v tradici CEPA EXPO inovativní koncept přilákal přes 120 studentů, kteří měli možnost zblízka nahlédnout do nevšedního oboru business aviation. Zástupci leteckých firem, často přímo majitelé nebo HR manažeři, zájemcům poskytovali rady a doporučení, jak v tomto oboru zahájit kariéru, vysvětlovali, co obnáší jednotlivé pracovní pozice i jak se na takovou práci připravit. "Letecké společnosti Career day s nadšením přivítaly. Nezřídka se totiž stává, že si z šikovných studentů vychovají odborníky působící na významných manažerských pozicích," vysvětlila organizátorka konference Dagmar Grossmann.

Mezi české spíkry patřili například Luboš Hlinovský, ředitel útvaru strategie a manažerské podpory v Řízení letového provozu ČR, Martin Barteš, ředitel strukturovaných financí v České exportní bance, nebo Zdeněk Jelínek, zástupce ředitele oddělení leteckého provozu, techniky a rozvoje na ministerstvu dopravy. "Česká republika má v letectví dlouhou tradici a vždy byla přítomná i v kosmonautice. Snažíme se prostřednictvím ekonomické diplomacie usnadnit českým firmám přístup na zahraniční trhy a díky tomu již mnoho z nich spolupracuje s předními průmyslovými subjekty a zapojuje se do mezinárodních programů či výzkumných projektů," promluvil v úvodním slovu Marek Svoboda, zástupce ředitele ekonomické diplomacie ministerstva zahraničních věcí.

Během posledního dne CEPA EXPO se program zaměřil na budoucnost obchodního letectví, nadcházející trendy v jednání s lidmi i prognózy na trhu v regionu střední a východní Evropy. Konferenci završila slavnostní večeře v restauraci SaSaZu, kde si delegáti mohli užít nejen vynikající jídlo inspirované tradicemi jichovýchodní Asie, ale také soutěže pro odlehčení atmosféry.

"Letošní konference CEPA EXPO byla vynikající a jsem zvláště ráda za to, že jsme mohli tolika mladým lidem představit vzrušující kariérní možnosti v oboru business aviation. Tento ročník jsme se rozhodli zasvětit budoucnosti a jsem si jistá, že každý účastník konference si odsud odnesl nejen skvělé zážitky, ale také cenné podněty pro rozvoj svého businessu," zhodnotila událost Dagmar Grossmann.

Komentáře



Kategorie
Příbuzné články
Ministr Síkela sla uvedl Jana Michala do funkce generálního ředitele agentury CzechInvest
Ministr Síkela sla uvedl Jana Michala do funkce generálního ředitele agentury CzechInvest

10.04.2024 | Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela dnes v prostorách agentury CzechInvest slavnostně uvedl do ...


Jak sbírat umění? To vysvětlí nová výstava v hradecké galerii
Jak sbírat umění? To vysvětlí nová výstava v hradecké galerii

10.04.2024 | Galerie moderního umění v Hradci Králové (GMU) otevírá výstavu Jak sbírat umění: příběh ...


Zámek Loučeň oslaví 20.výročí vstupu České republiky do EU
Zámek Loučeň oslaví 20.výročí vstupu České republiky do EU

10.04.2024 | Česká republika vstoupila do Evropské unie 1. května 2004.  Na Zámku Loučeň je to důvod k připomenutí, ...


EFKO myslí na budoucnost, představuje nový záměr
EFKO myslí na budoucnost, představuje nový záměr

05.04.2024 | Český výrobce her a hraček z Nového Veselí, společnost EFKO-karton, s. r. o., v těchto dnech ...


Čeští skláři zapsáni na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO
Čeští skláři zapsáni na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO

20.03.2024 | Po třech letech fungování nové česká značky skleněných, nejen vánočních ozdob Koulier lze ...