Ples jako Brno nasadil plesové sezóně 2015 laťku hodně vysoko
18.01.2015 17:34 | redakce
Brněnská moderně-industriální hala Richard Adam Gallery včera hostila dlouho očekávaný Ples jako Brno. Na jednu z hlavních událostí plesové sezóny dorazilo několik stovek hostů, kteří se v průběhu večera postarali například o rekord v částce vybrané při charitativní aukci.

foto: Artur Koff
Na ples dorazila i řada známých osobností. „Minulý rok i letos je to jediný ples, na který jsem přišla. Líbí se mi zdejší prostory, mám to tu ráda,“ prozradila herečka Chantal Poullain, která u svého stolu překvapila ostatní hosty i svým uměním useknout lahev šampaňského pouhou skleničkou. Spokojená byla s průběhem akce i moderátorka Gabriela Kratochvílová: „Podařilo se udržet tu úroveň z minulých ročníků, skvěle se bavíme.“ Mezi hosty bylo možné potkat i Janu Doležalovou, Lucii Křížkovou, Jitku Válkovou, Jiřího Kolbabu či Terezu Fajksovou.

foto: Artur Koff
Letošní ročník akce byl podle organizátorů v mnoha ohledech rekordní. Například charitativní dražba uměleckých děl vynesla 430 tisíc korun, které budou rozděleny mezi čtyři postižené děti. Největší dobročinný příhoz provedl podnikatel Julius Prüger, který za dřevěnou sochu orla zaplatil 200 tisíc korun. Přítomné hosty pobavil, když dílo zaplatil v hotovosti rovnou na pódiu. Dále se v průběhu večera vydražil i nový osobní automobil či speciální elektrokolo.

foto: Artur Koff
Programem provázeli moderátoři Josef Polášek a Lukáš Pavlásek, k tanci hrál Big Band Felixe Slováčka. Vystoupila i zahraniční hvězda Nicole Lawrence, skupina All X nebo pěvecké duo Martina Svátka a Blanky Janečkové. Mezi umělce se ovšem zařadily i desítky přítomných hostesek a číšníků, kteří přímo mezi hosty předváděli nacvičenou choreografii: „Zakládáme si na neobvyklém pojetí programu, který se neodehrává jen na pódiu,“ vysvětluje jeden ze dvou hlavních organizátorů Tomáš Pakosta.

foto: Artur Koff
Podávané speciality, které kuchaři připravovali přímo před zraky hostů, zabraly přes 800 metrů čtverečních. V nabídce byly například steaky z tuňáka, mušle Svatého Jakoba, vepřová líčka, grilovaná kachní foie gras či jehněčí panenka. Pořadatelé dodrželi slib a po plesu zbylé jídlo převezli do azylového domu Armády spásy – reagovali tak na kritiku ohledně plýtvání surovinami.
foto: Artur Koff
zdroj: ONEPR

foto: Artur Koff

foto: Artur Koff

foto: Artur Koff

foto: Artur Koff
Komentáře

Příbuzné články
20.09.2023 | Stále více zemědělců se dnes zaměřuje na udržitelné zemědělství a snižování zátěže ...
20.09.2023 | Ryze českých výrobců hraček, kteří ustáli všechny ekonomické a společenské turbulence, je ...
20.09.2023 | Mezinárodní festival krásných umění v Městském muzeu a galerii v Hořicích představuje v rámci ...
20.09.2023 | Dlouho očekávanou novelu zákoníku práce schválila poslanecká sněmovna. Do českého právního ...
17.07.2023 | Rychlý vývoj mění náš přístup k práci a způsob spolupráce s kolegy. Nové online nástroje, ...
Newsletter:
Best of ... na Facebooku! Nejčtenější články za měsíc