Řemeslo

Vlad Taupesh – umělecký filmový maskér

Vlad Taupesh – umělecký filmový maskér
21.02.2016 11:09 | Dita Brančíková

Vlad Taupesh pochází z Rumunska, jeho profesním kolegou je již řadu let Josef Rarach. Povoláním jsou oba dva maskéři, což ale přesně nevystihuje jejich pravou pracovní náplň. Pro přesný název jejich profese není doslovný...

Celý článek...

Nicolas Isnard – šéfkuchař

Nicolas Isnard – šéfkuchař
09.02.2016 06:14 | Michaela Lejsková

Nicolas Isnard pochází z malého městečka Carqueiranne, které se nachází na jihu Francie. Na cestě do Paříže, v blízkosti Dijonu, našel druhé zásadní místo, které se zapsalo do jeho srdce. Městečko Prenois, kde provozuje...

Celý článek...

Pavol Bigoš – fotograf a kameraman, majitel kreativního studia Pinarto

Pavol Bigoš – fotograf a kameraman, majitel kreativního studia Pinarto
25.01.2016 11:25 | redakce

Absolvent Vysokého učení technického v Brně, obor umělá inteligence a kybernetika se vydal na dráhu profesionálního fotografa již při svém zaměstnání ve společnosti Motorola. Stal se z něj vyhledávaný fotograf na svatby,...

Celý článek...

Jiří Vyšata – šéfkuchař sítě hotelů LE Hotels Group

Jiří Vyšata – šéfkuchař sítě hotelů LE Hotels Group
05.01.2016 00:09 | Michaela Lejsková

Jiří Vyšata patří k lidem v řídící pozici šéfkuchaře, kteří jsou obdařeni notnou dávkou organizačních dovedností, citu pro svoji profesi a uměním úspěšně směrovat svůj kolektiv ke zdárným výsledkům. Pod jeho...

Celý článek...

Václav Ráliš – podkovář

Václav Ráliš – podkovář
22.12.2015 07:21 | redakce

Poprvé zavítal na dostihy, když mu byly tři roky a pamatuje si vyhrávat ještě Epigrafa. Pak přičichl ke kovařině, respektive k podkovařině. Tu se učil od svého táty, ten zas od svého… Děda se učil od strýce, protože jeho...

Celý článek...

Jiří Janda – správce pardubické dostihové dráhy

Jiří Janda – správce pardubické dostihové dráhy
06.11.2015 07:49 | redakce

Nejenom laikovi se může zdát, že připravit dostihovou dráhu je velká věda. Ona to totiž věda je. Správce dráhy musí uhlídat, aby tráva byla dost vysoká, oranice dost hluboká, aby nebylo sucho nebo moc mokro, ale hlavně aby...

Celý článek...

Petr Patočka - šéfkuchař

Petr Patočka - šéfkuchař
20.07.2015 10:35 | Eva Procházková

Je příjemné poslouchat zasvěcené vyprávění člověka, kterému se stalo povolání zároveň velkým koníčkem a radostí. Jedenačtyřicetiletý Petr Patočka v kuchyni experimentoval už v dětství a kuchařský stejnokroj mu opravdu...

Celý článek...

Pavel Hruška - florista

Pavel Hruška - florista
25.06.2015 00:09 | Darina Blatská

Pavel Hruška vystudoval zemědělskou školu, záhy ale zjistil, že úprava městské zeleně, které se zpočátku věnoval, není tou cestou, kterou by se chtěl vydat. Vyzkoušel si poté spoustu různých profesí od stěhování nábytku...

Celý článek...
Stránky: 1 2 3 4 5 6 7